Vóór 17:00 besteld = vandaag verzonden*
GRATIS VERZENDING VANAF €35
Previous
Next

3 tips om focus te behouden

Door: SOLIT socks

SHARE

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

Je goed kunnen focussen en concentreren is erg belangrijk. We weten allemaal dat dit het beste gaat als we ons hoofd leeg hebben en we gefocust zijn.

Met deze tips behoud jij je focus en blijf je de afleiding de baas. 

JE OMGEVING

Om je focus langdurig te behouden is het verstandig om af en toe je aandacht helemaal ergens anders op te leggen. Ontspan je even helemaal tussen je werkzaamheden door. Een makkelijke manier om dit te doen is door je te focussen op je ademhaling.

Afleiding speelt een grote rol bij focus verlies. Lawaai is een van de belangrijkste afleidende factoren. Een snelle oplossing voor dit probleem is een koptelefoon met eentonige geluid of voor jou onbekende muziek.

Een andere vorm van afleiding is kleding. Wanneer je geen comfortabele kleding draagt ben je snel geïrriteerd en raak je snel je focus kwijt. Zorg voor fijne kleding, denk bijvoorbeeld aan de enkelsokken die niet afzakken en een T-shirt die niet kriebelt. 

MULTITASKEN? 

We denken vaak dat multitasken efficiënt werken is. Echter, niets is minder waar. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het onze productiviteit niet verbetert maar dat het juist verslechterd. Multitasken is eigenlijk gewoon snel schakelen tussen verschillende taken. Zelf heb je dit schakelen niet door maar het gaat al snel ten kosten van je productiviteit. 

Dus, wat moet je doen? Maak per dag een to-do lijstje voor wat je die dag wilt doen. Rangschik vervolgens de taken op tijd en prioriteit. Voor gecompliceerde taken kun je het beste ervoor kiezen op ook deze op te delen in kleinere stappen.

Door een to-do lijstje te maken maak je het jezelf een stuk gemakkelijker om al je taken uit te voeren. Door dat je weet wat je precies moet doen is het ook makkelijker om je te focussen op de taken. Je bent dan namelijk niet in je hoofd bezig met het onthouden van je taken. Er zijn ook veel handige apps om een to do lijstje te maken.

PAUZES

Een oude bekende, pauzes. Focus en rust gaan hand-in-hand. Wanneer je productief en gefocust je taken wilt afwerken is het belangrijk dat je regelmatig pauzes neemt en even helemaal iets anders gaat doen. Ook voor het nemen van pauzes zijn verschillende apps, hiermee houd je regelmaat en een routine in je werkdag.

Keep it up. Bekijk al onze producten:

Als eerste op de hoogte zijn van

de nieuwste blogs/updates en nieuwtjes? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!