Vóór 17:00 besteld = vandaag verzonden*
GRATIS VERZENDING VANAF €35
Previous
Next

Hoe kies je de juiste sokken?

Door: SOLIT socks

SHARE

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

Voor veel mensen zijn sokken een detail uit je outfit waar je eigenlijk geen rekening mee hoeft te houden. Iedereen draagt sokken en zolang ze maar degelijk er uit zien er normaal zitten is het al snel goed. Maar toch kunnen je sokken je outfit maken of kraken. In deze blog vind je een aantal tips die je kunnen helpen met het kiezen van de juiste sokken.

De lengte van je sokken

De lengte van je sokken is erg afhankelijk van de outfit en jouw stijl. Draag je een korte broek met sneakers? Probeer dan eens sneakersokken. Dit zijn sokken die je niet of nauwelijks ziet en deze geeft je outfit een strakke look. Bij enkelsokken of sneaker sokken moet je er wel op letten dat je geen afzakkende enkelsokken koopt. Kijk bijvoorbeeld hier voor de perfecte enkelsokken die niet afzakken. Draag je een lange broek of een chino dan kan je, als je dat prettig vindt, over stappen naar wat hogere sokken.

De kleuren van je sokken

Sokken zijn er in allerlei soorten en maten. Van zwart tot roze en van bananen tot paarden, alles is mogelijk in sokkenland. Voor de mensen onder ons die niet zo van de patronen en felle kleuren zijn…. zwart, wit of grijs is ook gewoon prima! Probeer de kleuren van je sok, net als de rest van je accessoires, goed te combineren met de rest van je outfit. Draag je een wit shirt, zwarte broek en witte schoenen? Draag dan is zwarte sneaker sokken waarvan je net de rand boven je schoenen ziet. Dit geeft net dat extraatje aan je outfit!

Kunnen witte sokken weer?

De witte sokken zijn lang een taboe geweest. Dit kwam niet alleen omdat ze er echt niet stijlvol uitzagen maar ook omdat er een periode in de jaren ’80 was, dat iedereen op elke broek witte sokken wilde dragen. De jaren hierna creëerde er zich een soort tegenbeweging tegen deze witte sokken, die ze volledige wilde uitbannen uit de mode cultuur. Tegenwoordig is deze taboe aardig opgeheven en kan je makkelijk witte enkelsokken aan. Probeer er wel op te letten dat ze bij de rest van je outfit passen.

Keep it up. Bekijk al onze producten:

Als eerste op de hoogte zijn van

de nieuwste blogs/updates en nieuwtjes? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!