Vóór 17:00 besteld = vandaag verzonden*
GRATIS VERZENDING VANAF €35
Previous
Next

Pijn aan je voeten na lang lopen op je sokken?

Door: SOLIT socks

SHARE

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

Het wordt steeds kouder en daarom zitten we steeds meer binnen. Niks is dan zo lekker als met sokken in huis lopen zodat je tenen lekker warm blijven. Na de hele dag lekker thuis zijn en heen en weer lopen naar de koelkast kunnen je voeten pijn gaan doen. Maar wat kun je doen tegen pijn aan je voeten?

Waarom krijg je pijn aan je voeten?

Als je lang en vaak op je sokken loopt kunnen de vetkussens van je voeten beschadigen en dunner worden. Als dit gebeurt kunnen je voeten gaan tintelen, steken of verdoofd voelen. Als je dit hebt voel je vaak dat de pijn aan de zijkant van je voeten erger is dan in het midden. Dit dunner worden van de vetkussens op je hiel en midden op je voet kan voelen alsof je op kiezels loopt. Als je dit begint te voelen is het in ieder geval raadzaam om contact op te nemen met de huisarts. Buiten de huisarts kun je zelf ook nog een aantal dingen proberen om de pijn te verminderen. 

Hoe kun je dit verhelpen?

Als je, zoals hierboven beschreven, voelt dat je voeten pijn beginnen te doen, bijvoorbeeld als je ze lang hebt belast nadat je de hele dag thuis bezig bent geweest op je sokken of bloten voeten, dan is het slim om is te gaan kijken naar slippers of pantoffels. Deze helpen de belasting van je voeten te verminderen en zorgen ervoor dat de pijn snel minder wordt. (Pantoffels en slippers zorgen er ook voor dat je (SOLIT) sokken minder snel stuk gaan, lees onze blog over hoe je gaten in je sokken voorkomt). Buiten de slippers/pantoffels is het ook belangrijk dat je de tijd dat je op bloten voeten of sokken loopt beperkt tot 2 uur per dag!

Keep it up. Bekijk al onze producten:

Als eerste op de hoogte zijn van

de nieuwste blogs/updates en nieuwtjes? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!