Vóór 17:00 besteld = morgen in huis*
Gratis verzending vanaf €35
Al 5000+ tevreden klanten
Betaal achteraf met Klarna
Gratis retourneren
Klanten beoordelen ons met een 4.6 / 5

Waarom zakken sokken af?

Door: SOLIT socks

SHARE

We zijn inmiddels allemaal bekend met het probleem van afzakkende sokken in sneakers, laarzen een meer soorten schoeisel. Niet alleen volwassenen hebben ruzie met hun sokken wanneer deze onder je voet glippen, ook kinderen en zelfs baby’s ondervinden dit frustrerende probleem. Maar waarom zakken je sokken af?

Laarzen

Misschien niet de eerste gedachte bij een afzakkende sok, maar mensen hebben vaak ruzie met de sokken in hun laarzen. Deze stropen namelijk vrij snel af waardoor ze dubbel gaan zitten onder je hiel of voetzool en daar word je he-le-maal gestoord van. Als oplossing hebben wij het geprobeerd met normale geblokte hoge sokken, dikke hoge sokken, normale H&M sokken, sportsokken (die zijn het ergste…), maar niks helpt. Als er gevraagd wordt naar tips, dan kom je snel op enkelsokken van SOLIT uit.

Maar waarom zakken sokken af in laarzen?

Er zijn meerdere mogelijkheden waarom jouw sokken afzakken in laarzen. Het kan bijvoorbeeld komen door te kleine sokken. Wanneer je sokken te klein zijn zakken ze logischerwijs af. En andere reden kan zijn dat je schoen niet strak genoeg zit. Wanneer je schoen los ziet bij de hiel van je voet ‘schuurt’ deze constant langs de sok. De schoen trekt dat simpelweg jouw sok omlaag. Tot slot is de meest voorkomende reden dat jouw sokken afzakken in laarzen en schoenen dat het elastiek in de band van de sok niet strak genoeg is. De sokken van SOLIT hebben een versterkte band die niet knellen en ook nooit afzakken!

Sneakers

Misschien wel het bekendste probleem omtrent sneakersokken; de zakken onder je voet. Veel mensen dragen het liefst lage sokken in hun sneakers. Het probleem is alleen dat lage sokken van afzakken tot onder je voet. Vooral de bekende enkelsokken van bijvoorbeeld de Hema zakken vaak af doordat het elastiek in de band niet sterk genoeg is.

Maar waarom zakken sokken af in sneakers?

Ook bij sneakers zijn er meerdere mogelijkheden waarom jouw sokken afzakken. De meest voorkomende reden waardoor sokken afzakken in sneakers is een te ‘slappe’ band in de sok. Sokken hebben vaak een band met daarin elastiek. Wanneer dit elastiek in de band niet strak genoeg is zakt jouw sok regelmatig onder je voet. De sokken van SOLIT hebben een versterkte band die nooit afzakt en ook niet knelt. Ten tweede is een veelvoorkomend probleem dat jouw sneakers te groot zijn of niet strak genoeg gestrikt zijn. Doordat je sneaker dan te los zit trekt deze je sok eigenlijk naar beneden. Je kunt dit gemakkelijk oplossen door je schoenen wat strakker te strikken. Let in het vervolg op bij het kopen van je sneakers dat deze goed strak om je voet zitten (niet te strak natuurlijk :)).

Tip: gebruik een maattabel bij het kopen van nieuwe schoenen.

Babysokken

Verwacht of niet, ook hebben baby’s last van afzakkende sokjes. Vooral door het vele bewegen krijgt de sok veel weerstand, waardoor deze langzaam van het voetje afzakt en uiteindelijk ergens terecht komt waar niemand hem meer kan vinden. Dit is te voorkomen door de sok een stevige band te geven, zoals bij SOLIT. De band is sterk genoeg om boven de enkel te blijven zitten, maar niet te strak om het comfort weg te nemen. Dit is belangrijk voor de bloedsomloop en wordt dan ook niet beïnvloed. Wel hebben de baby’s een factor waar wij niet meteen aan denken; de maat van de voet groeit als kool. Hierdoor is de sok snel te klein en toe aan een nieuwe maat. Zolang er regelmatig nieuwe sokken worden gekocht, is het probleem van afzakken te voorkomen wanneer het de juiste sokjes betreft.

Keep it up. Bekijk al onze producten:

Als eerste op de hoogte zijn van

de nieuwste blogs/updates en nieuwtjes? 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Chat openen
1
Hi 👋,
Kunnen wij je helpen?